Stichting AapStichting Aap

Tijdsverspilling; berichten lezen en vervolgens weggooien die niet relevant zijn; malafide verkoopmailtjes van partijen met verkeerde intenties en de kans een virus op te lopen. Allemaal redenen waarom Stichting AAP (hierna AAP), net als veel andere organisaties, spam buiten de deur wil houden. IT-manager Antal van der Willigen van AAP, legt uit waarom hij koos voor de MX-Relay oplossing bij BlackIP.

Anti-spam oplossing

“We werkten jarenlang met een Exchange server”, begint van der Willigen zijn verhaal. “Voor ons was spam echt een bron van irritatie. Door onze leverancier van Exchange werden we gewezen op de firewall-oplossing van Barracuda. Deze bleek eenvoudig tkoppelen aan onze server en we werkten hier zes jaar lang tot volle tevredenheid mee. Vorig jaar stapten we over naar Office 365. Omdat hierin al spamfaciliteiten zitten dachten we geen aanvullende maatregelen meer te hoeven treffen. Dat bleek een verkeerde aanname.”

Cryptolocker op Office365 omgeving

“Een aantal maanden na ingebruikname van Office365 troffen we toch aanzienlijk meer spam in onze mailboxen aan dan we inmiddels gewend waren met het Barracuda spamfilter. Ook kregen we te maken met een virus, de zogenaamde Cryptolocker (alias Cryptographic Locker) is een applicatie die u liever niet vindt op uw computer. Het valt onder ransomware en staat erom bekend alle belangrijke bestanden op computers te versleutelen.” Dit bleek voor van der Willigen voldoende aanleiding om aan de bestuurders van AAP duidelijk te maken dat er voor AAP meer security noodzakelijk is.

MX-Relay spamfilter uit de cloud

“We zochten weer contact met BlackIP. Zij hielpen ons dit maal met MX-Relay, een spamfilter als clouddienst. Onze eerdere ervaringen met Barracuda lieten al zien dat de inrichting eenvoudig is. De MX-Relay-oplossing bleek nog makkelijker in te richten en is voor ons bovendien een zeer voordelige oplossing. Alle inkomende e-mail komt nu eerst binnen op de filters van BlackIP en wordt vervolgens, nagenoeg realtime, afgeleverd in onze Office365 omgeving. Een geruststellende gedachte”, aldus van der Willigen.

Aanvullende maatregelen

Naast de aanschaf van de MX-Relay-dienst ging van der Willigen ook over tot de invoer van een aantal aanvullende maatregelen. “Zo werken wij met een software restriction policy voor al onze computers. Dit zorgt ervoor dat we alleen programma’s die we kennen uitvoeren. Tot slot gaf ik onze medewerkers een aantal eenvoudige handvatten:Herken je de afzender niet, is de onderwerpregel raar en/of opgesteld in ‘krom’ Nederlands, wees dan alert. Verwijder in geval van twijfel de e-mail altijd om onnodige problemen te voorkomen.”

Over Stichting AAP

Stichting AAP – AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen en leeuwen. AAP verbetert op duurzame manier het welzijn van deze uitheemse, niet-gedomesticeerde dieren. Dit lukt hen door praktische opvang van dieren te combineren met preventie. Daarnaast beïnvloedt AAP beleid en voorlichting en werkt daarbij graag samen met (inter)nationale partners.

Referentie details

Company:

Contactpersoon:

Positie:

Stichting Aap

Antal van der Willigen

IT Manager