Prijsaanvraag MX-Relay

Vul onderstaande formulier in en u ontvangt direct een E-Mail met onze prijsinformatie.

Is e-mail archiveren verplicht

Elke onderneming, dus ook een zzp’er, is verplicht om e-mail te archiveren. Niet alleen door de hoeveelheden e-mails is het noodzakelijk geworden om al deze digitale informatie zorgvuldig te beheren en te archiveren. Ook worden er steeds hogere eisen gesteld aan IT processen. Bedrijven zijn wettelijk verplicht om hun e-mailberichten, maar ook boeken, documenten en andere digitale data zoals elektronische bankafschriften, agenda’s, correspondentie, software en databestanden te bewaren. Zodra een e-mail informatie bevat die voor het werk van belang is, moet deze gearchiveerd worden. De wettelijke bewaarplicht voor het bewaren van facturen en overeenkomsten is zeven jaar. Dit maakt e-mail archivering geen vrijblijvende aangelegenheid, maar een noodzakelijkheid.

Probeer 30 dagen gratis

Integratie

Cloud Archiving kan worden geïntegreerd met Office 365, Exchange en andere e-maildiensten om een compleet cloud gebaseerd archief te bieden zonder dat extra hardware of software voor de klant vereist is. Dankzij een multifunctionele invoegtoepassing voor Outlook, mobiele apps voor iOS en Android en een speciale webinterface kunnen eindgebruikers alle berichten ophalen en herstellen die ooit zijn verzonden of ontvangen, zelfs als ze van de e-mailserver zijn verwijderd. Door uw email in de cloud op te slaan voorkomt u problemen met opslag op lokale servers en overbelasting van de lokale e-mailinfrastructuren.

Probeer 30 dagen gratis

Waarom geen backup als archief

Kan dan de backup niet als archief worden gebruikt? Die hebben we toch al. Ja, het zou kunnen, maar er kleven wel twee bezwaren aan:

Zoeken in backups is (heel) lastig. Backups zijn slecht doorzoekbaar. Bewaarde administratie moet in te zien zijn, en dat is met backups maar beperkt het geval.  Daarnaast worden Backups niet geconverteerd (archieven wel). Een echt archief wordt meegenomen bij een eventuele conversie naar een nieuw systeem. Een backup wordt nooit geconverteerd. Dus wanneer het bedrijf overschakelt op een nieuw systeem, is de backup waardeloos. Voor de backup is dat misschien niet zo van belang, maar voor een ‘backup-als-archief’ wel.

Probeer 30 dagen gratis