De gevaren van Phishing

Phishing staat voor het vissen naar uw gegevens. Iets waar cybercriminelen dol op zijn! Een aantal jaren geleden werden de gevaren van phishing in een phishing mail makkelijk herkend aan de taalfouten en het duidelijk nagemaakt symbool of logo van bijvoorbeeld een bank. Tegenwoordig is het vele malen moeilijker om een phishing mail te detecteren vanwege het slimme bijna echt lijkende uiterlijk van de mail inhoud. Social media is hot binnen het cybercriminelencircuit, omdat bijna iedereen hier wel gebruik van maakt. Via Facebook of Linkedin werven cybercriminelen nieuwe slachtoffers om vervolgens vandoor te gaan met hun gevoelige gegevens.

De gevaren van phishing herkenen een nep-bericht

Vaak zit er net één letter of cijfer anders in het mailadres of in het namaak logo. Dit valt nauwelijks op en doorgaans merkt u pas dat u slachtoffer van een phishing-actie bent wanneer het al te laat is. Op het moment dat u geld gaat missen of losgeld verzoeken gaat ontvangen, omdat de cybercrimineel gegevens op je computer heeft weten te versleutelen.

Zie een phishing aanval niet over het hoofd!

De gevaren van Phishing begint vaak een grootschalige aanval op een organisatie met één mailtje. Die wordt regelmatig over het hoofd gezien. Het helemaal voorkomen dat uw organisatie gehackt wordt via phishing is dan ook onmogelijk, maar het is wel mogelijk om maatregelen te treffen om dit risico zoveel mogelijk te verkleinen. Dat kan door middel van PhishLine. U heeft toch ook sloten op de deuren van uw bedrijf?

Zorg dat het IT-Systeem minstens zo goed beveiligd is tegen inbraak. PhishLine simuleert hoe een aanval eruit ziet in een veilige en betrouwbare omgeving. Deze methode zorgt ervoor dat u bekend bent met cybercrime en houdt u scherp op de tactieken die de aanvallers gebruiken.