7 redenen waarom e-mails niet aankomen

E-mails komen niet aan – 7 oorzaken

Net wanneer u denkt alles goed geregeld te hebben: de juiste boodschap in uw mail, een mooie opmaak en u hebt toestemming om de nieuwsbrief naar de desbetreffende personen te sturen. Blijkt opeens dat uw e-mails niet aankomen. De 7 meest voorkomende oorzaken hebben we hieronder op een rij gezet:

1. Spamfilters

Spam komt vaak voor; 84% van alle e-mail is ongevraagde reclame. Spamfilters en e-mail firewalls identificeren steeds vaker marketing e-mail – en daarmee ook valide boodschappen – als spam. Zo zijn termen als ‘gratis’ en ‘oordeel zelf’ belangrijke triggers, maar ook als een deel van het bericht HTML bevat.

30 dagen trial

Los het op met MX-Relay

Het meest eenvoudige en betrouwbare e-mail beveiligingssysteem van het web. Gericht op de totale e-mail infrastructuur, met focus op spam & malware, fraudebescherming en bewustzijn van gebruikers en organisaties. Probeer het nu zelf.

30 dagen trial

2. Storingen

Een software-bounce ontstaat wanneer een mailbox van de ontvanger vol zit, de mailserver eruit ligt of de bijlage van een e-mail te groot is. De meeste e-mail diensten zullen binnen 72 uur de soft bounce-berichten opnieuw proberen te sturen.

Bij MX-Relay maken wij ter behoeve van troubleshooting gebruik van een 9 dagen log rotatie. In het geval dat er een mailserver van een klant onbereikbaar is, zullen wij tot maximaal 4 dagen deze berichten alsnog af proberen te leveren. Maakt u gebruik van de ‘per gebruiker quarantaine’ functie, dan bewaren wij die berichten maximaal 30 dagen.

3. Ongeldige adressen

Indien een e-mailadres ongeldig is, ontstaat er een hard bounce. Dit komt bijvoorbeeld doordat het adres niet (meer) bestaat of omdat het verkeerd is ingevoerd. Controleer dus altijd voor de zekerheid dat u het juiste adres hebt.

4. Slechte reputatie

Spamfilters kijken ook naar IP adressen om te beoordelen of er grote kans is op spam. Indien de spamfilter denkt dat dit het geval is, zal de mail worden geblokkeerd.

Als uw server of IP-adres niet als betrouwbaar bekend staat, zullen bijna alle standaard mailservers uw berichten vertragen. In het beste geval zullen uw e-mails naar een grey list of spamfilter verdwijnen en in het ergste geval worden de berichten geweigerd.

SMTP servers die aangeboden worden door standaard internet providers zijn niet altijd betrouwbaar; ze gebruiken willekeurige IP-adressen en zo nu en dan zijn deze adressen ge-blacklist. Dit kan complicaties opleveren als u e-mails wilt versturen. Meestal bent u niet op de hoogte van deze issues, dus u zult nooit weten of de verstuurde e-mails daadwerkelijk zijn aangekomen.

Download Productpaper

SMTP Service van MX-Relay

Betrouwbare, krachtige, makkelijk te gebruiken SMTP service welke de afleverratio van uw marketing en transactionele e-mails maximaliseert. Download onze productpaper en leer meer over wat SMTP Service kan betekenen voor uw uitdaging in het goed bezorgen van e-mail.

Download Productpaper

5. Blacklists

Het komt voor dat complete IP-adressen op een blacklist terechtkomen. Dit kan ook gebeuren gebeuren bij e-mail diensten, waardoor deze bedrijven genoodzaakt zijn om bepaalde eisen aan hun klanten te stellen. Met als gevolg dat ‘gewone’ e-mails vaak in de spam folder terechtkomen. Door gebruik te maken van MX-Relay SMTP service worden uw e-mails als betrouwbaar gezien door alle mailservers en zorgt u voor een hogere aflever ratio.

6. DMARC

Een recente ontwikkeling in de strijd tegen spam is de DMARC technologie. DMARC staat voor ‘domain-based message authentication, reporting & conformance’. De DMARC-technologie is een combinatie van verschillende identificatietechnieken – waaronder SPF en DKIM – waarmee het erg moeilijk wordt om domeinen te vervalsen.

DKIM ondertekent e-mails met een sleutel, zodat de ontvanger kan controleren of het bericht onderweg niet is aangepast. E-mails die niet door het DMARC filter worden gehaald zouden wel eens kunnen worden geweigerd. MX-Relay outbound dienst ondersteunt DKIM; dat wil zeggen we sturen alles ongewijzigd door.

7. Ouderdom database

E-mail lijsten verouderen nou eenmaal. Mensen krijgen een nieuwe baan, bedrijven worden overgenomen of gaan failliet. Na 3 maanden is 12.9% van de database al verouderd indien u er verder niets mee doet. Zorg dus ervoor dat uw database up-t0-date blijft.

MX-Relay zorgt voor een schoon netwerk, beschermt uw e-mailreputatie en zorgt dat e-mails aankomen! Wenst u gebruik te maken van onze diensten en wilt u er meer over weten? Neem contact op via sales@mx-relay.com of bel naar +31 (0)70 415 48 39 en vraag naar de mogelijkheden.